adria88

0 Relats, 0 Comentaris
0 Lectures
Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de adria88

  • No s'han trobat relats.

Últims comentaris de l'autor

  • adria88 | 05-03-2011

    Hola,

    Vaig llegir fa temps un llibre meravellós anomenat "La vida de las abejas" on un dels primers investigadors a estudiar la societat de les abelles en deixifra els misteris: parla del seu comportament i el seu llengüatge.

    Les abelles es comuniquen unes a altres on es troben les flors ( en quina direcció). A més quan una abella bé carregada de nèctar totes l'ensumen. A partir d'aquí les abelles es guien per 1. la direcció en que la companya diu que es troben les flors, 2. la informació olfactiva i , quan ja les han localitzat una primera vegada, 3. el color.

    És una adaptació que tenen pel que quan floreix un tipus de flor i les abelles que estaven buscant necter a l'atzar comproven que hi ha un tipus de flor carregat de nèctar, totes les abelles es dirigeixen a buscar aquell tipus de flors, sense entretenir-se a mirar altres flors de diferents colors i olor que segurament seran velles i tenen menys probabilitats d'estar plenes.

    Si els ruscs estan en una zona on dominen aqusetse flors en el moment que floreixen és fàcil que facil mels majoritariament d'un sol tipus de flors.
    A més, no n'estic segur, però potser es pot induir a les abelles que vagin per a aquestes flors, potser posant-en el perfum al rusc, o flors artificials del mateix color i plenes d'aigua ensucrada a l'etnrada del rusc... qui sap.